Skip to main content

Orthoptist – Hendrik-Ido-Ambacht

Orthoptist

bij Oogwereld de Groot, Hendrik-Ido-Ambacht

Uren in overleg

Help mensen met een visuele beperking

Jij doet alles voor een gelukkige klant(je)

Welke visuele beperking iemand ook heeft, bij een Oogwereld Orthoptist kunnen ze altijd terecht. Met een uitgebreide set aan optische en elektronische hulpmiddelen verbeter je als Orthoptist de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van een klant namelijk aanzienlijk. Heb jij de juiste kennis en ervaring? Lees dan snel verder!

Wat jij gaat doen als Orthoptist

Je onderzoekt de stand van de ogen, de gezichtsscherpte (visus), oogbewegingen en de samenwerking tussen de ogen. Op basis van het onderzoek wordt een diagnose gesteld en bepaald of de klachten te maken hebben met de ontwikkeling van de ogen of de samenwerking tussen de ogen.

Als Orthoptist bij Oogwereld doe jij alles voor een gelukkige klant(je). Onderzoeken, oogmetingen, lensaanpassingen en lenscontroles maken dus allemaal deel uit van jouw takenpakket. Daarnaast stel jij een differentiaaldiagnose vast en verwijs je zo nodig iemand door naar bijvoorbeeld een oogarts. Jij bent technisch, maar ook communicatief sterk en legt alles duidelijk en rustig uit aan de klant. Je onderzoekt en behandelt (indien mogelijk) scheelzien, een lui oog, brilsterktes, dubbelzien, hoofdpijnklachten en leesklachten bij kinderen en volwassenen.

Wanneer de klachten op het terrein van een ander specialisme liggen, stuur je door naarde oogarts (of huisarts) voor verdere verwijzing.

Wat breng je mee als Orthoptist?

Jij kunt goed samenwerken met je collega’s van Oogwereld, maar gaat ook moeiteloos zelfstandig aan de slag. De kennis en kunde van een Orthoptist heb jij immers al. Verder heb jij:

  • Een hbo-diploma Orthoptie;
  • Ruime werkervaring als Orthoptist;
  • Ervaring met het bedienen van apparatuur zoals een Fundus camera en OCT scanner.

Wat bieden wij?

Als Oogwereld Orthoptist heb je het voordeel dat je mee kunt groeien met onze organisatie. Met opleidingen, cursussen en trainingen kan jij je namelijk blijven ontwikkelen op het gebied van optiek en orthoptie. Daarnaast zit jouw functie vol afwisseling en kan je lekker zelfstandig aan de slag, maar word je wel altijd omringd door de leukste hoogopgeleide collega’s die je graag helpen. Ook krijg je een aantrekkelijk salaris, leuke kortingsregeling en 24 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).

Wie zijn wij?

Oogwereld is een groep van gerenommeerde en zelfstandige optiekzaken. Naast dat wij de beste oogzorg bieden, hebben we aandacht voor de klant én verstand van merken en mode. Met de modernste oogmeetapparatuur en hoogopgeleide oogspecialisten geeft Oogwereld klanten waar ze recht op hebben: de beste oogzorg en oogmode.

Solliciteren?

Zie jij de functie van Orthoptist wel zitten en wil je solliciteren?

Solliciteren

Neem een kijkje achter de schermen